Till HittaButiks startsida    Butiker     |     Erbjudanden     |     Sök butik     |     Butikssnack     |     Lägg till butik
Auktioner & annonser
Barn & leksaker
Bil, båt & mc
Böcker & tidningar
Datorer
Djur
Elektronik
Film & musik
Glasögon & linser
Hem & inredning
Hobby & samlingar
Hus & trädgård
Hälsa & skönhet
Klockor & smycken
Kläder
Konst & hantverk
Kontor & ekonomi
Ljud & bild
Mat & dryck
Mobil & telefoni
Presenter
Resor & biljetter
Spel
Sport
Vuxenbutiker

scandinavianstuff.com
Allt från osthyvlar till Pippi Långstrump. Vi säljer svenska saker, souvenirer, godis och matvaror till utlandssvenskar.
Till butiken >>
Telefon: 0736225422
Klick:9128
Kategorier: Svensk mat utomlands

Kommentera Rapportera fel


Butik Inlägg Kom. Läst  
scandinavianstuff.com Kostnad   420498  
scandinavianstuff.com Adress   415856  
scandinavianstuff.com Utmärkt!!   225387  
scandinavianstuff.com Jättebra service!   128084  
scandinavianstuff.com Nutrilett finns på scandinavianstuff nu!   58290  
scandinavianstuff.com Scandinavianstuff (1)  51635  
scandinavianstuff.com Fantastisk!   46420  
scandinavianstuff.com Nostalgi   49649  
scandinavianstuff.com Matvaruleverans   48607  Hur länge har scandinavianstuff.com funnits?
Vi startade 2010

Varför startade ni webbutiken?
Jag är gift med en nyzeeländsk man och har själv bott utomlands. Det räcker att vi är utomlands några månader så finns det vissa svenska saker man saknar både mat, godis och svenska saker. Det är t ex svårt att hitta en lika bra konservöppnare som våra enkla, potatisskalare, osthyvlar osv. Dessutom vill man gärna ha svenska böcker och leksaker till barnen då man inte bor i Sverige.

Vilka är ni som driver butiken?
Det är jag, Cecilia Brock som sköter allt från marknadsföring till att packa ordrar. Jag har också hjälp av Ian, min man och ibland från "barnen" som nu är nästan vuxna, Alison och Dylan.

Vilka handlar i er butik (ålder, kön etc)?
Vi har kunder från hela världen, mest svenskar men också svenskättlingar och andra som har ett intresse för Sverige och svenska produkter. Vi skickar paket med allt från Alfonsböcker till kräftskivehattar och Marabou och saltlaktrits till t ex Fiji, Saudi Arabien, Australien, Singapore, Hong Kong, Kina, Japan, Alaska och de flesta andra stater i USA och till nog nästan alla länder i Europa inkl Danmark och Norge.

Vilken tid på året har ni som mest att göra?
Vi har inte hållit på ett fullt år ännu så jag är inte helt säker. Men hittills har Nov-Dec + Juni varit våra bästa månader.

Hur arbetar ni med att få goda relationer med era kunder?
Jag försöker att svara på mail och frågor på facebook snarast möjligt. Tycker att fördelen med att handla hos ett litet företag ska kännas. Jag vill att mina kunder ska få personlig service. Jag är öppen för förslag på nya produkter och vill gärna utveckla butiken i samband med kunderna. Nästan alltid lyckas jag skicka iväg paketen samma dag som ordern kommit in. Jag tycker att det är väldigt roligt att packa och skicka paket. Jag är också glad för all den kontakt jag har med kunderna via mail och facebook. Jag har otroligt glada, tacksamma kunder som ger mig stor glädje och jag hoppas att jag kan återgälda det.

Har ni även en fysisk butik?
Nej det har vi inte. Jag jobbar ifrån ett kontor i Kungsbacka där jag också har lager.

Vilka är fördelarna med att driva en butik på Internet?
Att jag kan jobba väldigt flexibelt, både med tider och var jag är. Det enda jag måste sköta på plats är just att packa beställningarna. Allt annat kan jag göra över internet så jag kan befinna mig nästan var som helst.

Vilka är era målsättningar och planer för framtiden?
Målsättningen är att scandinavianstuff.com ska växa, att jag ska nå fler kunder och jag vill sträva efter att förbättra sortimentet hela tiden. Från början hade jag tänkt att scandinavianstuff.com skulle innefatta Norge och Danmark. Men jag insåg snabbt att jag inte hade tillräckligt med kunskap om vad Danskar och Norrmän saknar då de är utomlands, vilka saker de vill att deras barn ska ha och vilka presenter de vill ge bort. Så i framtiden hoppas jag att kunna samarbeta med någon i Norge och någon i Danmark för jag får mail av en och annan besviken granne som så klart trodde att scandinavianstuff.com hade saker från alla skandinaviska länder.

Vad är bra att tänka på innan man startar upp en webbutik?
Att man bör kunna en hel del själv. Det underlättar otroligt om man är duktig på foto och Photoshop och har en aning om hur man marknadsför och att man har en budget för reklam och marknadsföring - annars vet ingen att du finns.

Övriga intressanta, åsikter, synpunkter kring e-handel?
Det är spännande att se hur det växer och att allt arbete lönar sig. Det tar längre tid att etablera en webshop än en fysisk butik men då det väl tar fart så tar det fart eftersom kunderna inte bara finns i närområdet. I mitt fall finns de både i Sverige och över hela världen - det är jättekul!  Nytt på facebooksidan för scandinavianstuff.com

  Ser du inte loggen? Då måste du logga in på facebook